Kattavat yritysten luottotiedot moniin eri tarkoituksiin

Yritysraportit antavat monenlaista tietoa Euroopassa toimivista yrityksistä.  Etsiessäsi kumppaneita ja asiakkaita Suomen ulkopuolelta sinun ei tarvitse tuhlata aikaa yritystietojen etsimiseen kunkin maan rekistereistä, kun saat kaiken tarvitsemasi selvitettyä Bisnoden avulla.

Yritysten taustoja voit tarkastella kahden eri laajuisen raportin avulla. Tässä artikkelissa käymme läpi näiden raporttien keskeisimmät erot, jotta sinun on helpompi päättää, mikä raportti sopii tarpeisiisi parhaiten.

Yritysraportti Small – kaikki perustiedot helposti saatavilla

Yritysraportti Small sisältää kattavat tiedot yrityksen perusasioista. Yritysraportti Small sisältää muun muassa yhteystiedot, yhtiömuodon, DUNS®-numeron, työntekijöiden määrän ja yrityksen toimitusjohtajan tiedot. Yrityksen vastuuhenkilön tarkistaminen on tärkeää, jos aiot solmia uuden asiakassuhteen ja haluat varmistaa, että yhteyshenkilölläsi todellakin on tämä virallinen tehtävä yrityksessä.

Maksuhäiriömerkinnät ja julkiset merkinnät ilmaisevat, onko yrityksellä maksuvaikeuksiin johtavia velkoja. Small-raportti sisältää myös tiedon luottoluokituksesta, jonka avulla voit luoda tarkemman kuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Luottoluokitus lasketaan matemaattisella kaavalla, jossa käytetään useita erilaisia liiketoimintaa kuvaavia indikaattoreita. Luokitus antaa yleiskuvan siitä, millä tolalla yrityksen raha-asiat ovat. Maksukäyttäytymistä kuvaavat tiedot, kuten D&B PAYDEX®, ilmaisevat myös talousvaikeuksia. Nettovarallisuus ja suositus maksimiluotolle ovat myös tärkeitä indikaattoreita, jotka ilmaisevat potentiaalisen kumppanin taloudellisen kunnon.

Mihin tarkoituksiin Yritysraportti Small soveltuu parhaiten? Valitse Small-raportti, jos haluat varmistaa, että saat luotettavat perustiedot yrityksestä ja että olet tekemisissä sopivien ihmisten kanssa. Yritysraportti Small sopii myös tilanteisiin, joissa olet myöntämässä pienen määrän luottoa. Jos haluat tarkemmat tiedot yrityksen taloudellisesta tilanteesta, valitse Medium-raportti.

Yritysraportti Medium - kattavat taloustiedot

Jos haluat tietää enemmän yrityksen taloudellisesta tilanteesta, harkitse Medium-raporttia.

Yritysraportti-medium sisältää kaikki samat tiedot kuin Small-raportti. Näiden tietojen lisäksi saat kattavammat taloustiedot, joita voi käyttää esimerkiksi olemassa olevien asiakkaiden taloudellisen tilanteen tarkistamiseen tai luoton myöntämiseen uudelle asiakkaalle.

Raportilta näet maksukäyttäytymistä sekä luottoluokitusta kuvaavat D&B PAYDEX®- ja D&B Rating -tiedot. Lisäksi voit verrata tilannetta kolme kuukautta aiempaan PAYDEX®-lukemaan tai hankkia lisätietoa emoyhtiöstä eli yrityksen omistajasta.

Medium-raportti sisältää myös tiedot yrityksen myyntisaamisista, käteisvaroista, rahoitusomaisuudesta, vaihtuvista vastaavista ja veloista. Näiden tietojen valossa voit päättää, kuinka paljon yritykselle voi kohtuullisissa määrin antaa lainaa. Medium-raportti kertoo myös yrityksen tilanteen kehityksestä, jotta voit verrata aiempaa nettovarallisuutta ja myyntiä. Lisäksi saat tietoosi myös current ration, joka saadaan jakamalla lyhytaikaiset varat lyhytaikaisella velalla.

Tieto maksuviiveistä on kriittistä, jos laskutat suuria summia. Medium-raportti on kooste yrityksen keskeisimmistä talousluvuista, joiden perusteella voit arvioida, miten nopeasti yritys suoriutuu laskuistaan ja velvoitteistaan.

Mihin tarkoituksiin Medium-raportti soveltuu parhaiten? Valitse Medium-raportti, jos haluat varmistua siitä, että yritys todella on olemassa ja sen talous on kunnossa. Small-raporttiin verrattuna Medium-raportti antaa tarkemman kuvan yrityksen maksuvalmiudesta. Tieto maksuvalmiudesta on tärkeää esimerkiksi silloin, kun on tarkoitus allekirjoittaa yhteistyösopimus tai myöntää suuria luottoja.

Osta tarvitsemasi yritysraportti nopeasti ja helposti Bisnoden verkkokaupasta