Yrityksen taloustiedot auttavat tekemään parempia päätöksiä

Moni tarkastaa yrityksen tunnusluvut ja yhteistyökumppanin muut tiedot heti liikesuhteen alussa. Vanhoissa, aiemmin laskunsa maksaneissa asiakkaissa piilee kuitenkin yllättävän iso riski. Moni ei tule ajatelleeksi että jopa 80% luottotappioista on yrityksen vanhojen asiakkaiden aiheuttamia.

Yritysten taloustietojen tutkiminen säännöllisesti auttaa ottamaan selvää bisneskumppaneiden taloustilanteesta ja tekemään parempia päätöksiä yritystoiminnassa, sillä asiakkaasi maksuvaikeudet voivat heijastua nopeastikin myös omaan liiketoimintaasi.
Esimerkiksi asiakkaasi laskun maksun venyminen vaikuttaa yritykseesi välittömästi - mitä isommasta asiakkaasta on kyse, sitä vakavampi viive voi olla yrityksesi kannalta.
Kassavirran hallinnassa asiakkaasi yrityksen taloustilanteen tunteminen onkin ensisijaisen tärkeää - kun asiakkaan talousvaikeudet ovat selvillä mahdollisimman aikaisin, pystyt varautumaan asiaan omassa kassanhallinnassasi.
Bisnoden verkkokaupasta saat kattavat raportit sekä suomalaisista että Euroopassa toimivista yrityksistä.

Tunnistatko asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden taloudellisiin ongelmiin liittyvät riskit liiketoiminnassa?

Yritysten taloustiedot paljastavat myös sen, mihin suuntaan yhteistyökumppanisi liiketoiminta on kehittymässä.
Jos omaa yritystäsi lähellä oleva liiketoiminnan osa on heille hiipuvaa bisnestä, miten käy yhteistyön sinun yrityksesi kanssa?

Entä käytkö kansainvälistä kauppaa? Älä unohda tehdä säännöllisin väliajoin tausta- ja luottotietotarkistusta yrityskumppaneidesi osalta. Bisnoden yritysraporttien avulla hoidat sen vaikka heti.

Yritysten taloustiedot auttavat selvittämään yritystoimintaan liittyvän riskin kannattavuuden, maksuvalmiuden, vakavaraisuuden ja kasvun osalta.

Kannattavuus merkitsee koko sijoitetun pääoman tuottoa eli sitä, millaista tulosta käytettävillä menoilla on mahdollisuus tuottaa.
Joskus kasvu ja kannattavuus kulkevat käsi kädessä, joskus taas yritys kasvaa, vaikka ei lyhyellä tähtäimellä tekisi kannattavaa liiketoimintaa.
Tällainen tilanne on usein esimerkiksi startup-yrityksissä, joissa voidaan tehdä isojakin tappioita ennen kuin liiketoiminta saadaan kannattavaksi.
Hyvä maksuvalmius taas ehkäisee sitä, että yritys ei kaadu maksuhäiriöihin tai esimerkiksi siihen, että sen asiakas menee konkurssiin ja jättää osan laskuista maksamatta.
Vakavaraisuus kertoo yrityksen kyvystä pitää päänsä pinnalla rahoitusrakenteen osalta.
Kun omaa pääomaa on tarpeeksi, ei vieraan pääoman rooli ole hallitseva.
Tutustu nyt Bisnoden yritysraportteihin! Niiden avulla tarkistat sekä uusien että vanhojen yrityskumppaneiden tiedot välittömästi.